Vauva mukana valtuustossa! Talousarvioaloite: Walk-in palvelupiste mielenterveys – ja päihdepalveluihin

Kävimme masuasukin kanssa tekemässä talousarvioaloitteen Oulun kaupunginvaltuustossa: pilotoidaan ikärajatonta, matalan kynnyksen walk-in palvelupistettä ennalta ehkäiseviin mielenterveys – ja päihdepalveluihin yhteistyössä järjestöjen kanssa.

Ja perustelut ovat:

Oulun kaupunkiin tarvitaan esittämäni matalan kynnyksen, ikärajaton walk-in palvelupiste, jossa vastaanotolle voi tulla, kun oma tai läheisen mielenterveys tai päihteiden käyttö huolestuttaa.

Vastaanotto toimii ilman ajanvarausta, keskeisellä paikalla, se on ikärajaton ja sinne ei tarvitse erikseen lähetettä. Pisteellä tarjotaan neuvontaa ja palveluohjausta. Itse palvelut järjestetään jo olemassaolevien järjestöjen sekä Pohteen hyvinvointialueen toimesta. Suuria lisäkustannuksia siis ei ole Oulun kaupungille tiedossa.

Oululaisten Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen jää sote-uudistuksessa edelleen Oulun kaupungille hyvinvointialueen aloittaessa ja tässä on yksi malli siihen.

Tutkimukset osoittavat, että ihmisten pahoinvointi on lisääntynyt. Tähän tulee puuttua, tai meillä ei ole tulevaisuudessa jaksavia työntekijöitä, veronmaksajia ja yhteiskunnan kehittäjiä.

Edistetään oululaisten hyvinvointia ja terveyttä, sillä se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

#MiinanMukana

Miina-Anniina Heiskanen