Äänestäjät päättävät, kannattavatko he kokoomuksen halpaa Suomea vai SDP:n vahvaa Suomea

Kokoomuksen viime aikaiset selitykset talouslinjastaan ovat olleet sumuisia.

Puolue on esittänyt leikkauksia pienituloisten suomalaisten sosiaalietuuksiin ja heti perään väläytellyt miljardin euron veronkevennyksiä suurituloisten ansiotuloverotukseen - milläs muulla kuin velkarahalla!

Tämän lisäksi kokoomus ajaa miljardin eruon leikkauksia valtion talouteen per vuosi. Se tarkoittaa väistämättä leikkauksia koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Kokoomus onkin profiloitunut innokkaana koulutuksen leikkaajana. Jokainen meistä muistaa puolueen koulutuslupaukset eduskuntavaaleissa 2015, jotka pian vaalien jälkeen muuttuivat historiallisen suuriksi koulutusleikkauksiksi.

SDP sen sijaan haluaa tukea suomalaisten arkea nousevien hintojen keskellä. Tästä hyvä esimerkki on Marinin hallituksen budjettiriihessä tekemät suomalaisten ostovoimaa tukevat päätökset.

Me myös ymmärrämme, että työllisyyden kasvu vahvistaa julkista taloutta. Marinin hallitus on tehnyt nipun työllisyystoimia, joista osa vaikuttaa nopeasti ja osa pidemmällä aikavälillä. Suomen työllisyysaste onkin tällä hetkellä vuosikymmenen ennätyksessä 74 % :ssa ja nuorisotyöttömyys on alimmalla tasolla 15 vuoteen! Työllisyysasteessa ero Ruotsiin on kaventunut pienimmäksi tämän vuosituhannen aikana.

SDP:n tavoite ensi vaalikaudella on 80 % työllisyysaste ja tämän jälkeen täystyöllisyys. Työn tuottavuuden kasvaessa hyvinvoinnin tulee jakaantua koko kansalle, ei vain rikkaille kuten kokoomus haluaa.

On tärkeää, että vaalien lähestyessä puolueiden erot tulevat esiin. Lopulta äänestäjät päättävät, kannattavatko he kokoomuksen halpaa Suomea vai SDP:n vahvaa Suomea.

Miina-Anniina Heiskanen