Valtuustoaloite: Ouluun oma kirsikkapuisto

Jätin eilen, maanantaina 20.6.2022, Oulun kaupunginvaltuuston kevään viimeisessä kokouksessa valtuustoaloitteen, josta olen superinnoissani! Oulu ansaitsee oman kirsikkapuiston!

Valtuustoaloite: Ouluun oma Kirsikkapuisto

Kirsikankukkapuutarhat ovat maailmalta Suomeen rantatutunut ilmiö, joka tuo keväisellä kukkaloistollaan ja kauneudellaan iloa ihmisille. Helsingissä sijaitseva Roihuvuoren kirsikkapuisto on vetonaula, joka kerää vuosittain kymmeniätuhansia kävijöitä niin Helsingistä kuin sen naapurikunnista. Myös Turku ja Tampere ovat istuttaneet omat kirsikkapuistonsa ja suosio on ollut suuri. Monet koristekirsikkalajikkeet pärjäävät myös kylmässä pohjoisen ilmastossamme.

Oulu, Pohjolan valkea kaupunki, ansaitsee tällaisen vetonaulan, oman kirsikkapuiston. Tällä investoinnilla saadaan paljon iloa aikaan oululaisille sekä kaupungissa vieraileville turisteille. Kirsikkapuistoihin kokoonnutaan piknikille, viettämään aikaa perheiden ja ystävien kanssa, sekä ihailemaan kirsikankukkien kukintaa.

Sopiva alue Oulun kirsikkapuistolle olisi Kollaanpuisto. Sijainti Madetojansalin vieressä on omiaan vahvistamaan harmonista kulttuurialuetta. Kirsikankukat olisivat runollinen lisä alueelle. Muita soveltuvia puistoalueita ovat esimerkiksi Linnansaari ja Hollihaka. Myös muu soveltuva puistoalue, jonne on helppo päästä pyörällä, joukkoliikennevälineillä tai autolla, soveltuu tarkoitukseen.

Annetaan oululaisille yrityksille ja muille toimijoille mahdollisuus lahjoittaa ja nimetä oma puunsa Oulun kirsikkapuistoon. Tällä voidaan kattaa puistosta kaupungille koituvia kustannuksia ja samalla tuottaa yhteistä iloa oululaisille ja Oulussa toimiville tahoille.

Oulun kirsikkapuisto olisi hieno lisä myös vuodelle 2026, kun Oulu on Euroopan kuttuuripääkaupunki!

Kuva otettu 15.5.2022 Roihuvuoren kirsikkapuistossa, Helsingissä.

Miina-Anniina Heiskanen