Valtuustoaloite: Kiikelin ja Elban saaren sekä Kanavarannan viihtyvyyttä parannettava

Eilen oli kevään viimeinen Oulun kaupunginvaltuuston kokous! Jätin kokouksessa kaksi aloitetta, joista toinen on valtuustoaloite Kiikelin ja Elban saaren sekä Kanavarannan viihtyvyyden parantamiseksi.

Aihe on herättänyt tärkeää kansalaiskeskustelua mm. Puskaradio Oulu-kanavalla, josta iso kiitos Reijo Niemelle!

Kiikeli, Elba ja Kanavaranta on suosittu ajanviettopaikka oululaisille. Aurinkoisina päivinä siellä vierailee aamusta iltamyöhään tuhansia ihmisiä. Suosion vuoksi alueen puhtaanapito on osoittautunut haasteelliseksi. Ongelma on jatkunut jo useamman vuoden ajan, joten nyt on syytä tarttua toimeen ja korjata tilanne.

Tässä esittämäni toimenpide-ehdotukset:

  • Lisää bajamajoja alueelle, nykyinen määrä on riittämätön.

  • Bajamajojen tyhjennys- ja huoltoväli on syytä tarkistaa, onko tarpeeksi usein tällä hetkellä?

  • Kiikelin suojaisaan päähän, lähelle Elbaa, tulee sijoittaa myös pisuaareja.

  • Alueelle tarvitaan suurempia, kannellisia roskalaatikoita. Kannellisia, jotta linnut eivät pääse roskiin käsiksi.

  • Näkyvä ohjetaulu Kiikelin ja Elban alueella viihtymiseen. Otsikko esimerkiksi: "Pidetään yhdessä Kiikeli siistinä, viethän roskasi roskikseen". --> Roskat roskiin, ympäriinsä virtsaaminen kielletty, wc-tiloja löytyy täältä (mukaan kartta). Sama ohjeistus myös englanniksi ja ruotsiksi.

  • Alueelle voisi pohtia lasipullokieltoa, sillä päivällä ihmiset ja eläimet saattavat loukata itsensä lasinsirpaleisiin. Lasinsirut ovat suuri vaara varsinkin pienten lasten ja koirien sekä muiden eläinten kohdalla. Kiikelin uimaranta on vakiintunut uimapaikka monelle lapsiperheelle ja puistoalue suosittua ulkoilualuetta koirille.

Uskon, että näillä toimepiteillä päästään roima askel eteenpäin! Tehdään Oulusta viihtyisä meille kaikille!

Miina-Anniina Heiskanen