Puheenvuoroni Oulun pienistä lähikouluista Oulun kaupunginvaltuustossa 19.6.2023.

“Arvoisa valtuusto, 
Hyvät oululaiset,

Alkuun haluan kiittää kaikkia teitä aktiivisia oululaisia, jotka olette olleet yhteydessä palveluverkon tiimoilta ja kertoneet meille valtuutetuille tärkeää viestiä päätöksenteon tueksi niin sähköpostitse kuin kasvotusten.

Tämä asia on erittäin vaikea, koska mielellään tukisin pienten lähikoulujen jatkoa. Harkinnan jälkeen olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että säilyttäminen ei ole tässä resurssitilanteessa ja lasten määrän vähentyessä perusteltua.

Päätöksiä on tehtävä Resurssien ja Alueellisen tuen tasaisen jakautumisen näkökulmasta. Meidän tulee valtuutettuina varmistaa, että kouluissa oleva työvoima jakautuu aidon tarpeen mukaan Oulun alueella.

Haluan valtuutettuna mahdollistaa hyvät ja terveelliset koulumahdollisuudet tasapuolisesti kaikille oululaisille lapsille. Koulujen tulee olla resurssien suhteen mahdollisimman samalla viivalla ja oppilaiden tilajärjestelyt isommissa yksiköissä tulee olla hyvin suunniteltu. Toki toivon myös, että sivistysmäärärahoja voitaisiin jollain aikavälillä kasvattaa.

Tämä asia on äärimmäisen tärkeä, koska se vaikuttaa lapsiin. Kun julkiset varat ja resurssit jakautuvat nykyistä tasaisemmin, niin niistä hyötyy mahdollisimman iso joukko lapsia. Ajattelen tässä päätöksessä oululaisten lasten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia käydä koulua.

Kiitos.”

Miina-Anniina Heiskanen